Početna strana

 

Regularna Velika Loza Srbije
   

 

 

Arhiva vesti - 6007. (2007)

 

 

 

 

 

 

Poseta ložama u Izraelu

 

Prilikom boravka u Tel Avivu od 16. do 20. decembra 2007. godine, dvojica braće iz naše lože je prisustvovalo radu dve lože koje rade pod zaštitom Velike Lože države Izrael.

 

Velika Loža države Izrael je osnovana 1953. godine. U 85 loža oko dve hiljade braće radi na hebrejskom, engleskom, francuskom, španskom, nemačkom, arapskom, rumunskom a sada i na ruskom jeziku. Uglavnom sve rade po emulacionom ritualu dok samo nekoliko loža rade po Šrederu odnosno Starom Škotskom ritualu.

 

Prisustvovali su radu lože „Hermon”, koja radi na hebrejskom jeziku, i radu lože „Mozart” koja radi na ruskom jeziku. Na tom radu je naš brat primljen za člana-osnivača lože te mu je uručena diploma „Brata osnivača lože Mozart No.85“. On je upoznao svu braću odakle dolazi te preneo srdačne pozdrave ovdašnje braće kao i želju da se saradnja razvije.

 

 

 

 

 

Poseta loži Cordwainer Ward Lodge  No. 2241 – London (osnovana 1888)

Hall Stone Lodge / member of the Kent Group of London Lodges UGLE

 

 

Povodom instalacije novog Starešine koji je poreklom iz Novog Sada, naša braća su boravila  u Londonu od 8-10. novembra 2007. godine.

 

Rad je održan u čuvenom Mark Masons Hall, 86 St James Street. Domaćini su posebno pozdravili braću  iz Srbije. Na večeri koja je usledila, pored zdravica, pozdravljen je novi starešina i predati su mu pokloni naše lože.

Celo veče je proteklo u slobodnozidarskom duhu i višestruko je koristilo kako za proširenje kontakata tako i saznanja.

 

Isti dan, pre podne, braća su posetila i Masonic Hall u Great Queen str.

 

 

 

 

<< Arhiva vesti